Omegas er fedtsyrer, som er vigtige for, at sundheden forbliver i balance. Det er umættede fedtstoffer, som optimerer funktioner i forbindelse med kontrol af inflammation, bevarelse af nervesystemet, hjernen og øjenhelbredelsen, opretholdelse af kolesterol og fungerer som energikilde for kroppen.
Omega 3 og 6 er sunde fedtstoffer, der findes i fisk som laks, sardiner eller tun og i nødder som f.eks. valnødder, chiafrø eller mandler. Disse fedtstoffer produceres ikke af kroppen og skal derfor indtages for at styrke immunforsvaret, forebygge hjerte-kar-sygdomme og forbedre indlæringsevnen og hukommelsen. Omega 9 findes i vegetabilske fødevarer som avocadoolie, valnødder og olivenolie, men det er ikke vigtigt, fordi kroppen selv producerer det af omega 3 og 6.
Selv om det er let at finde i fisk og grøntsager, kan tilskud være hensigtsmæssigt for at forbedre hjernefunktionen og endda hos børn for at hjælpe modningen af nervesystemet i tilfælde af hyperaktivitet, for eksempel.
TILSKUD AF OMEGAS
Omega 3-, 6- og 9-tilskud kan være indiceret under graviditet, amning eller til behandling af specifikke problemer. Den anbefalede dosis varierer dog alt efter individuelle ernæringsbehov, kosttype og nuværende sundhedstilstand.
Omega-tilskud kan findes i kapsler eller bløde geler. De er populære hos forbrugerne, da de er smagløse og lette at sluge, og kapslerne er normalt lavet af et blødt gelatinelag,
Fordelene ved omega i kroppen er betydelige og bliver stadig bevist. Et tilstrækkeligt forbrug er en vigtig måde at beskytte dit helbred på, og da det er en essentiel syre, som kroppen ikke selv producerer, er det uundværligt at supplere den.